fredag 7 oktober 2016

Presenttips: Frukostpicknick och egengjord receptbok


Det var en gång en kille som blev kär i en tjej och sedan gick det 10 år och någon av dem friade och SEN fick Ruben och jag äntligen gå på bröllop (det enda förutom vårt egna som vi har deltagit i!).

Vi passade så klart på att DIY:a bröllopspresenten så gott det gick. Eftersom det var ett par livsnjutare av rang som gifte sig så kändes det inte mer än rätt att gåvan gick i matens och resandets tecken. Det blev ett litet bidrag till bröllopsresan plus den här korgen (⬆️⬆️⬆️ ) som innehåller frukostattiraljer a la Brundells. Champagne, hemmagjord granola, grötblandning och creme caramel a la Grød i Köpenhamn, tortillas och salsa verde att göra chilaquiles på, mate (brudparets favoritdryck vad jag förstår), choklad... Sånt.

Och så gjorde jag en liten receptbok av ett tomt gratulationskort. Recepten skrev jag ut på papper som jag rev ut från en bok som jag köpt på loppis någon gång för länge sen (den är perfekt för pappersprojekt, som en bilderbok för vuxna med jättefina bilder och illustrationer tryckta på matt papper). Sedan klippte jag ut recepten/texterna och satte fast dem mellan kortets pärmar med papperstejp. Titelsidan är dessutom en bild gjord av argentinska illustratören/musikern Isol. Jag tyckte att det passade extra bra eftersom ett av parets favoritresmål är just Argentina.

Kortet/miniboken får 10/10 för stil, men minus flera miljoner för läslighet (filmreferens!). Jag tror brudparet kan lista ut det dock! Jag tror på deras kontrastseende helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar